Κρουασάν Κανέλλας

Συστατικά

6 ψήφοι
2.5 από 56 ψήφοι
1 Vitam
½ λίτρο γάλα
2 αυγά
1 κιλό αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
80 γρ. μαγιά
Κρουασάν Κανέλλας
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ζεσταίνουμε το γάλα και λειώνουμε μέσα το βούτυρο. Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε βανίλια , μπέικιν , ζάχαρη, αυγά, μαγιά και το γάλα με το λειωμένο βούτυρο χλιαρό.

Τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσει. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αφού φουσκώσει, ανοίγουμε φύλλα πάχους ½ εκατοστού, αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα.

Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστού και δένουμε κάθε μια λωρίδα σε φιογκάκι.

Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη
Από Foodland 21/07/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon
Δημητρης Αδαμιδη στις 11/03/2012 18:56
0 ψήφοι
Φίλε στη συνταγή σου ξέχασες να βάλεις το αλεύρι και κρουσάν χωρίς αλεύρι θα γίνουν λεία σαν μπισκοτάκια!!!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code