Συστατικά
20 μικρά φιρίκια
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
λίγη βανίλια ή αρμπαρόριζα
Αμύγδαλα ασπρισμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και ρίχνουμε τα φιρίκια μέσα σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα και βράζουμε 5 λεπτά (από την έναρξη του βρασμού), ρίχνουμε τα φιρίκια και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό.
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
Ξαναβάζουμε τα φιρίκια στο σιρόπι, προσθέτουμε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση ή μέχρι το σιρόπι να δέσει σωστά.
Μόλις δέσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Kαβουρδίζουμε ελαφρά τα ασπρισμένα αμύγδαλα και βάζουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε μήλο και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου