Μηλοπιτάκια

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1 κιλό μήλα

1 φλυτζάνα ζάχαρη

1 φλυτζάνα βούτυρο

4 φλυτζάνια αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

3-4 γαρίφαλα

¾ φλυτζάνας κρύο νερό
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και 4 κουταλιές νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι , το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη ζυμώνουμε.

Ανοίγουμε φύλλο χοντρό, το κόβουμε με ένα πιατάκι του τσαγιού σε στρόγγυλα κομμάτια.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλιές μίγμα και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Από Anasia 18/08/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code