Συστατικά
1 κιλό μήλα
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα βούτυρο
4 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
3-4 γαρίφαλα
190; φλυτζάνας κρύο νερό
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 φλυτζάνα βούτυρο
4 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
3-4 γαρίφαλα
190; φλυτζάνας κρύο νερό

Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και 4 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι , το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε φύλλο χοντρό, το κόβουμε με ένα πιατάκι του τσαγιού σε στρόγγυλα κομμάτια.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλιές μίγμα και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και 4 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι , το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα.
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε φύλλο χοντρό, το κόβουμε με ένα πιατάκι του τσαγιού σε στρόγγυλα κομμάτια.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι 2 κουταλιές μίγμα και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
18/08/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου