Συστατικά
(Για μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.)
1. 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2. 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (χονδρό)
3. 2 ½-3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό τον θέλουμε)
4. 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
5. 100-200 γραμ. αμύγδαλα( ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα), ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1. 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
2. 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (χονδρό)
3. 2 ½-3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό τον θέλουμε)
4. 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
5. 100-200 γραμ. αμύγδαλα( ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα), ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Οδηγίες Μαγειρέματος
• Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά περίπου.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και προσθέτουμε λίγο λίγο το΄σιμιγδάλι.
• Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
• Κατόπιν προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα.
• Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το υγρά.
• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να σταθεί για 15-20 λεπτά.
• Αδειάζουμε το χαλβά στη φόρμα, πατώντας με ξύλινο κουτάλι για να πάρει το σχήμα και αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιατέλα.
• Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Παραλλαγή διαδικασίας εκτέλεσης:
Στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, αφού έχουμε προσθέσει τα αμύγδαλα και την κανέλα προσθέσουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά και κατόπιν το νερό. Η λοιπή διαδικασία είναι ίδια.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και προσθέτουμε λίγο λίγο το΄σιμιγδάλι.
• Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.
• Κατόπιν προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα.
• Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το υγρά.
• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να σταθεί για 15-20 λεπτά.
• Αδειάζουμε το χαλβά στη φόρμα, πατώντας με ξύλινο κουτάλι για να πάρει το σχήμα και αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιατέλα.
• Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Παραλλαγή διαδικασίας εκτέλεσης:
Στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, αφού έχουμε προσθέσει τα αμύγδαλα και την κανέλα προσθέσουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά και κατόπιν το νερό. Η λοιπή διαδικασία είναι ίδια.
25/09/2008
Μπράβο Anasia!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: