Χαλβάς σιμιγδαλιού

Συστατικά

3 ψήφοι
5.0 από 53 ψήφοι
(Για μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ.)

1. 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο

2. 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (χονδρό)

3. 2 ½-3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό τον θέλουμε)

4. 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό

5. 100-200 γραμ. αμύγδαλα( ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα), ξύσμα από 1 πορτοκάλι

6. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Χαλβάς σιμιγδαλιού
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά περίπου.

• Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και προσθέτουμε λίγο λίγο το΄σιμιγδάλι.

• Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί το σιμιγδάλι και να πάρει το χρώμα που επιθυμούμε.

• Κατόπιν προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα.

• Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει το υγρά.

• Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το χαλβά να σταθεί για 15-20 λεπτά.

• Αδειάζουμε το χαλβά στη φόρμα, πατώντας με ξύλινο κουτάλι για να πάρει το σχήμα και αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιατέλα.

• Αν θέλουμε τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Παραλλαγή διαδικασίας εκτέλεσης:
Στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, αφού έχουμε προσθέσει τα αμύγδαλα και την κανέλα προσθέσουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά και κατόπιν το νερό. Η λοιπή διαδικασία είναι ίδια.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon
Admin comment
Tania στις 28/11/2010 16:17
0 ψήφοι
Φοβερή η σύνταγή, βγήκε άπαιχτος.

Μπράβο Anasia!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code