Συστατικά
1. 20 ντοματάκια Roma (αγουρωπά)
2. 5 κουταλιές ασβέστη
3. 1 κιλό ζάχαρη
4. 3 κούπες νερό
5. 1 ξυλάκι κανέλα
6. 10 γαρύφαλλα
7. 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
8. 1 βανίλια ½ κούπα γλυκόζη
9. 20 αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
2. 5 κουταλιές ασβέστη
3. 1 κιλό ζάχαρη
4. 3 κούπες νερό
5. 1 ξυλάκι κανέλα
6. 10 γαρύφαλλα
7. 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
8. 1 βανίλια ½ κούπα γλυκόζη
9. 20 αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Ζεματάμε και καθαρίζουμε τα ντοματάκια.
• Τα κόβουμε λίγο από τη μεριά του κοτσανιού και τα χαράζουμε σχηματίζοντας σταυρό.
• Τα βάζουμε στο ασβεστόνερο και τα αφήνουμε για μία έως δύο ώρες.
• Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.
• Τα σφίγγουμε για να φύγουν τα υγρά και τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν.
• Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια.
• Τα βράζουμε για δέκα λεπτά και τα αφήνουμε 12 ώρες.
• Βράζουμε το σιρόπι μόνο του για πέντε λεπτά.
• Προσθέτουμε ξανά τα ντοματάκια και την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.
• Τα βράζουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
• Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε ντοματάκι.
• Τα κόβουμε λίγο από τη μεριά του κοτσανιού και τα χαράζουμε σχηματίζοντας σταυρό.
• Τα βάζουμε στο ασβεστόνερο και τα αφήνουμε για μία έως δύο ώρες.
• Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.
• Τα σφίγγουμε για να φύγουν τα υγρά και τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν.
• Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια.
• Τα βράζουμε για δέκα λεπτά και τα αφήνουμε 12 ώρες.
• Βράζουμε το σιρόπι μόνο του για πέντε λεπτά.
• Προσθέτουμε ξανά τα ντοματάκια και την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.
• Τα βράζουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
• Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε ντοματάκι.
25/09/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: