Ντοματάκι γλυκό

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1. 20 ντοματάκια Roma (αγουρωπά)

2. 5 κουταλιές ασβέστη

3. 1 κιλό ζάχαρη

4. 3 κούπες νερό

5. 1 ξυλάκι κανέλα

6. 10 γαρύφαλλα

7. 3 κουταλιές χυμό λεμονιού

8. 1 βανίλια ½ κούπα γλυκόζη

9. 20 αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Ζεματάμε και καθαρίζουμε τα ντοματάκια.

• Τα κόβουμε λίγο από τη μεριά του κοτσανιού και τα χαράζουμε σχηματίζοντας σταυρό.

• Τα βάζουμε στο ασβεστόνερο και τα αφήνουμε για μία έως δύο ώρες.

• Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε πολλές φορές.

• Τα σφίγγουμε για να φύγουν τα υγρά και τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να στραγγίσουν.

• Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια.

• Τα βράζουμε για δέκα λεπτά και τα αφήνουμε 12 ώρες.

• Βράζουμε το σιρόπι μόνο του για πέντε λεπτά.

• Προσθέτουμε ξανά τα ντοματάκια και την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια.

• Τα βράζουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

• Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε ντοματάκι.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code