Συστατικά
2 κιλά κυδώνια καθαρό πολτό
2 κιλά ζάχαρη
200 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Άρωμα αρμπαρόριζα ή βανίλια
2 κιλά ζάχαρη
200 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Άρωμα αρμπαρόριζα ή βανίλια

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο να μαλακώσουν καλά.
• Τα καθαρίζουμε τα πολτοποιούμε και τα ζυγίζουμε.
• Σε κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη (ίσα μέρη ζάχαρης και πολτού) και βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, να μην κολλήσει για περίπου μία ώρα.
• Όταν το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το άρωμα.
• Αδειάζουμε το υλικό σε λαδωμένη λαδόκολλα, ισιώνουμε με βρεγμένη λάμα και το αφήνουμε μερικές μέρες έξω από το ψυγείο να στεγνώσει.
• Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κομμάτια, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη και τα καλύπτουμε με ζελατίνα.
• Τα καθαρίζουμε τα πολτοποιούμε και τα ζυγίζουμε.
• Σε κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη (ίσα μέρη ζάχαρης και πολτού) και βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, να μην κολλήσει για περίπου μία ώρα.
• Όταν το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το άρωμα.
• Αδειάζουμε το υλικό σε λαδωμένη λαδόκολλα, ισιώνουμε με βρεγμένη λάμα και το αφήνουμε μερικές μέρες έξω από το ψυγείο να στεγνώσει.
• Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κομμάτια, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη και τα καλύπτουμε με ζελατίνα.
25/09/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: