Κυδωνόπαστο

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
2 κιλά κυδώνια καθαρό πολτό

2 κιλά ζάχαρη

200 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Άρωμα αρμπαρόριζα ή βανίλια
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο να μαλακώσουν καλά.

• Τα καθαρίζουμε τα πολτοποιούμε και τα ζυγίζουμε.

• Σε κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη (ίσα μέρη ζάχαρης και πολτού) και βάζουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, να μην κολλήσει για περίπου μία ώρα.

• Όταν το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το άρωμα.

• Αδειάζουμε το υλικό σε λαδωμένη λαδόκολλα, ισιώνουμε με βρεγμένη λάμα και το αφήνουμε μερικές μέρες έξω από το ψυγείο να στεγνώσει.

• Κόβουμε το κυδωνόπαστο σε κομμάτια, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη και τα καλύπτουμε με ζελατίνα.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code