Συστατικά
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλάκια εσάνς αμυγδάλου ή 3 κουταλιές ανθόνερο ή βανίλια
6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλάκια εσάνς αμυγδάλου ή 3 κουταλιές ανθόνερο ή βανίλια
6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρις ότου το μίγμα να γίνει πολύ αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια των αυγών.
Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, το άρωμα και τμηματικά το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει αρκετά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους δίνουμε ωραία σχήματα με τα χέρια ή χρησιμοποιώντας ποτήρι ή κουπ-κατ
Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο-180ο) για 20 περίπου λεπτά
Πριν κρυώσουν στους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη.
Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, το άρωμα και τμηματικά το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει αρκετά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους δίνουμε ωραία σχήματα με τα χέρια ή χρησιμοποιώντας ποτήρι ή κουπ-κατ
Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο-180ο) για 20 περίπου λεπτά
Πριν κρυώσουν στους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη.
02/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: