Κουραμπιέδες

Συστατικά

2 ψήφοι
3.5 από 52 ψήφοι
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
2 κουταλάκια εσάνς αμυγδάλου ή 3 κουταλιές ανθόνερο ή βανίλια
6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κιλό ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Κουραμπιέδες
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρις ότου το μίγμα να γίνει πολύ αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα κροκάδια των αυγών.

Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, το άρωμα και τμηματικά το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα μέχρι να σφίξει αρκετά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους δίνουμε ωραία σχήματα με τα χέρια ή χρησιμοποιώντας ποτήρι ή κουπ-κατ

Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (170ο-180ο) για 20 περίπου λεπτά

Πριν κρυώσουν στους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη.
Από Anasia 02/10/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code