Ταρτάκια Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

1 ψήφος
1.0 από 51 ψήφος
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κρόκοι αβγών

2 ασπράδια αβγού, ελαφρά χτυπημένα

1 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

½ φλιτζάνι + 2 κουτάλια γλυκού ζάχαρη

½ κουτάλι γλυκού βανίλια

1/3 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικό)

1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, 5 κρόκους, βούτυρο, ½ φλιτζάνι ζάχαρη και βανίλια. Τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό μίγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αλευρώνουμε μια ξύλινη επιφάνεια και ανοίγουμε το μείγμα σε πάχος 0,3 εκ. Κόβουμε σχήματα καρδούλας (περίπου 26 κομμάτια) και άλλα τόσα μόνο με το περίγραμμα του σχήματος καρδούλας, τα οποία θα τοποθετηθούν από επάνω, όταν έχουν ψηθεί.

Με ένα πινέλο, περνάμε το πάνω μέρος από όλες τις καρδούλες με το ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αβγών.
Αναμιγνύουμε 2 κουτάλια σούπας ζάχαρη με τα καρύδια και το ρίχνουμε επάνω στις καρδούλες.

Τοποθετούμε τις καρδούλες σε ένα αντικολλητικό φύλλο και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν έχουν κρυώσει, βάζουμε τις μικρότερες καρδούλες πάνω στις μεγάλες και στη μέση απλώνουμε τη μαρμελάδα.

Αυτή η συνταγή είναι μια προσφορά του www.tear.gr
Από Foodland 14/02/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code